Sisli havada araç kullanmayla ilgili bir diğer yanlış anlaşılma da, ilk sis fark edildiğinde sis farlarını yakmak gerektiğidir. Aslında bu, arkanızdaki sürücülerin dikkatini büyük oranda dağıtabilir. Görüş 100 m'nin altına inene denk sis lambalarını kullanmayın. Önünüzdeki aracın tamponunu görüp göremediğinizi hızlıca kontrol edin. Görebiliyorsanız sis farlarını kapalı tutun. Göremiyorsanız sis farlarını açmanın zamanı gelmiştir. Bazı araçlarda ön sis farları bulunur. Bunları kullanacaksanız arka sis farları için de aynı kurallar geçerlidir.
Sis farlarınız sadece kısa farlar açıkken çalışır.
Sis farlarının son derece güçlü bir ışık yaydığını ve gereksiz yere kullanıldığında trafikte tehlike oluşturabileceğini aklınızda bulundurun. Sis kalkar kalmaz – geçici süreliğine de olsa – sis farlarınızı kapatın.
Aracınızın içinde neler olduğuna dikkat edin. Sis, pencerelerde buğulanmaya yol açarak görüşünüzü daha da kötü hale getirebilir. Camların buğusunu gidermek için ön ve arka cam rezistanslarını açın. Pencerelerinizi hafif aralamak da iyi bir fikir olabilir. Bu, sadece buğunun azalmasına değil, çevrenizde neler olup bittiğini duymanıza da izin vererek görüş eksikliğinizi telafi etmenize de yardımcı olacaktır. Aynı sebepten dolayı radyonuzu kapatmanızı tavsiye ederiz.
Sürücüler ani fren yapabileceği için sisli havada durma mesafeleri daha da önemli hale gelir. Nerede olduğunuza dair bir fikrinizin olması için öndeki aracı yakından takip etmek cazip gelse de, ani fren yaptığında çarpışma riski ortaya çıkar. Aynı şekilde, arkanızdaki aracın rahatsızlık verecek şekilde sizi yakından takip ettiğini düşünüyorsanız, güvenliğinizi riske atmaktansa sizi sollamasına izin verin.
Hızınıza dikkat edin. Etrafı göremediğinizde ne kadar hız yaptığınızı bir anda gözden kaçırabilirsiniz. Her zamankinden daha yavaş, ama tehlike yaratacak kadar yavaş olmayan, sabit bir hızla gidin ve önünüze aniden sabit nesnelerin çıkabileceğini unutmayın.
Son olarak, sıcaklıklara dikkat edin. Sis ve buhar yol yüzeyinde hafif nemli bir tabaka oluşturur. Sıcaklıklar düştüğünde bu tabaka buza dönüşebilir, bu yüzden sisli ve soğuk havalarda özellikle dikkatli olun.